Sportspreekuur Woerden

Al ruim 20 jaar bestaat de mogelijkheid voor atleten van Atletiek Vereniging Clytoneus te Woerden, om eenmaal per 2 weken, actuele blessures te laten beoordelen. Dit spreekuur vond tot maart 2015 altijd plaats in het Clubgebouw van AV Clytoneus door Sportfysiotherapeut Tom Eewold.

In deze 20 jaar hebben al enkele honderden atleten van dit Sportspreekuur gebruik gemaakt. Zij kregen adviezen omtrent het aanpassen van hun training, adviezen over het juiste schoeisel, eenvoudige herstel bevorderende oefeningen en zij werden eventueel geadviseerd om een afspraak te maken bij een arts of fysiotherapeut voor verdere behandeling van klachten.

Regelmatig kwamen er ook vragen van andere sporters of er gebruik gemaakt kon worden van dit Sportspreekuur, reden waarom ervoor is gekozen om dit Sportspreekuur toegankelijk te maken voor alle sporters.

Uit praktische overwegingen is ervoor gekozen dit spreekuur voortaan niet meer te houden bij AV Clytoneus, maar op de praktijklocatie van Fysiotherapie Associatie Eewold C.S. aan de Jozef Israëlslaan 1A te Woerden. Hier is meer ruimte voor een gedegen onderzoek en er zijn meer faciliteiten (loopband, video analyse, echografie, etc) waardoor een nog beter advies mogelijk is.

Het Sportspreekuur was en is nog steeds kosteloos. Er vinden géén daadwerkelijke behandelingen plaats, maar er worden slechts sportgerelateerde adviezen verstrekt. Aan deze adviezen kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleent.